סיור 12 השבטים לקבוצות
סיור 12 השבטים - סיור בשעות היום
בסיור זה נבקר באתרים הבאים:
- הפטרייה
- אוהל מועד
- ביקור באגם ומילוי בקבוקי חול צבעוני
מקום מפגש: ניפגש עם מדריך הקבוצה במרכז המבקרים
רמת קושי: המסלול ברמת קושי קלה ומתאים גם למשפחות עם ילדים.
משך הסיור: כשעתיים(בשעות היום)
הצטיידות: יש להצטייד בנעליים סגורות, כובע, מים וקרם הגנה.
מה בסיור?
יציאה ממרכז המבקרים, בנסיעה, לכיוון אתר הפטרייה.
כמה מילים על אתר הפטרייה: תבנית חול ייחודית שמקורה בתהליך בליה של אבני חול אדומות ומבליה מהירה יותר של החלק התחתון המשווה לה את צורת הפטרייה.
ירידה מהאוטובוס לקבלת הסבר אודות המקום.
נלמד על תהליך הפקת הנחושת המורכב שהתבצע בתמנע לפני שנים רבות, נשמע על סיפור תגלית "הבד הצבוע בצבע ארגמן" שהתגלה בתמנע ונצעד אל עבר הפטרייה המרשימה.
לאחר הביקור בפטרייה, נמשיך בנסיעה, בדרך נחלוף על פני עמודי שלמה המרהיבים ביופיים, נעצור לתצפית ונמשיך לביקור באוהל מועד.
כמה מילים על אוהל מועד: אוהל מועד שימש כמשכן ה' וליווה את בני ישראל במדבר 40 שנים.
דגם האוהל הינו שחזור מדויק של אוהל מועד ומבוסס על המידות המקוריות שציווה אלוהים על משה לבנות, לפי הכתוב בספר שמות פרק כ"ה.
הביקור באוהל, בגודלו האמיתי, בצבעיו המקוריים ובמיקום של כל פריט בתוכו במדבר, מהווה חוויה מרגשת, עוצמתית ומיוחדת במינה.
במקום נשמע על סיפור "המשכן" וכלי הקודש wמזבח הנחושת wהכיור wמנורת הזהב wארון הברית ועל העבודה אותה היה על בני ישראל לבצע באוהל מועד.
הידעתם שרק לבסיסי העמודים שהרכיבו את אוהל מועד היה צורך בנחושת במשקל של 1,980 ק"ג?
לאחר הביקור באוהל מועד נמשיך לאגם תמנע שם נסיים את הסיור, נהנה מתה צמחים חם ונמלא בקבוקי חול צבעוני.
היו יצירתיים ומקוריים ומלאו חול בשורות דקיקות, בעלות זוויות חדות וייחודיות.
כמה מילים על אגם תמנע:
במרכזו של הפארק, נמצא אגם תמנע שהינו אגם מלאכותי, המשמש מקור מים קבוע לבעלי חיים והוא נקודת אור ירוקה בנוף המדברי.
אזור האגם מספק למטיילים אפשרות למנוחה בכל שעות היום והערב.
סביב האגם מפוזרות פינות ישיבה מוצלות, גן משחקים לילדים ומסעדה.