יעל נובי (Capra nubiana)

בעל חיים גדול האופייני למצוקי ההרים ומופיע בחריטות סלע רבות בערבה. היעלים ניזונים בעיקר מעצי שיטה, משיחים ומצומח עונתי בערוצי הנחלים. משקל זכר בוגר יכול להגיע ל־60 ק"ג והוא מרשים בקרניו הגדולות המתעקלות לאחור. קרני היעל יכולות להגיע לאורך של כ־130 ס"מ. הן גדלות ומתארכות בחלוף השנים ומעידות על גילו ועל מעמדו של הפרט הנושא אותן. היעל הזכר חי לרוב לבדו. בעונת החיזור חוברים היעלים לעדרי נקבות, ובאמצעות הקרניים הם נאבקים ביניהם על השליטה בעדר. נקבת היעל קטנה ועדינה יותר מהזכר. משקל הנקבות עד 40 ק"ג, קרניהן קצרות והן נעות בעדרים קטנים יחד עם הגדיים. אויביו הטבעים של היעל הם הנמר, שפרטים ממנו חיו באזור עד למאה ה־20 אך נכחדו, וכן האדם. 

צבי הנגב/צבי המדבר (Gazella Dorcas)

בעל החיים האופייני למישורים הפתוחים ולוואדיות. משקל זכר בוגר מגיע עד 20 ק"ג והוא נזון בעיקר מעלי השיטה, פרחיה ופירותיה, משיחים ומצומח עונתי. הצבי אינו זקוק לחלוטין לשתיית מים ובכך הוא מותאם להפליא לסביבה המדברית הצחיחה. הזכרים הדומיננטים הם טריטוריאלים. נקבות ועופרים מתקבצים לעדרים קטנים, וכך גם זכרים צעירים. האויבים הטבעים של הצבי היו בעבר הברדלס, שפרטים ממנו חיו באזור עד למאה ה־20, וכיום הזאב והקרקל.     

זאב (Canis lupus) 

הטורף ממשפחת הכלביים, הגדול הנפוץ והדומיננטי באזור בימנו, אך קטן מבני מינו בסביבה הים תיכונית. משקל זכר בוגר עד כ 20 ק"ג. במרחב המדברי חי בלהקות קטנות שלעיתים משתפות פעולה בציד. הזאב הוא טורף העיקרי של הצבי וכן של בעלי חיים קטנים יותר. 
מפגש עם זאב הינו נדיר ביותר. הזאבים ביישנים ומשתדלים להתרחק מבני אדם. אם התמזל מזלך ופגשת זאב, יש לעמוד במקום ולתת לו להתרחק בצורה הנעימה והבטוחה ביותר.